Qui sóc


Roc Casagran i Casañas (Sabadell, 1980) és professor i escriptor.

Ha publicat els llibres de poemes Els carrers de les fàbriques (Premi Martí Dot, Viena, 2002), Trènicament trennificats (Emboscall, 2005), Després de Sarajevo (Premi Miquel Àngel Riera, Sa Nostra, 2005) i L'ombra queixalada (Premi de Poesia Parc Taulí 2010, Pagès Editors). Conjuntament amb Oleguer Presas va escriure Camí d’Ítaca (Mina, 2006), i també és l’autor de les novel·les Austràlia (Premi Pin i Soler 2007, Columna), Un ós panda al pas zebra (Columna, 2011) i Ara que estem junts (Columna, 2012). El juny del 2015 va publicar una adaptació del Llibre de les bèsties, de Ramon Llull, amb il·lustracions d'Aitana Carrasco i editat per Sembra Llibres.

El febrer del 2016 ha publicat la novel·la L'amor fora de mapa, que també inclou una sèrie de poemes. Borja Penalba i Mireia Vives han portat aquests versos al seu terreny i els han convertit en cançons, aplegades en un disc que porta el mateix nom i que podeu escoltar aquí. L'amor fora de mapa es va emportar el premi La Llança 2016 d'Òmnium Cultural, i gràcies a aquesta novel·la Roc Casagran va guanyar el premi Autor revelació 2016 que organitza Llegir en cas d'incendi.

També és un dels 12 autors que ha coescrit el llibre Gira Barcelona (Editorial Comanegra, setembre del 2016).

Ha col·laborat amb diversos mitjans de comunicació (Ordint la trama, El Punt,Diari  Ara, La Directa, Catalunya Ràdio, Ràdio Castellar, Ràdio Sabadell, Nació Digital, Fot-li Pou web...). Aquest curs col·labora cada diumenge al Suplement de Catalunya Ràdio, amb una secció sobre la innocència del llenguatge.

Va ser el guionista de la sèrie a la ràdio Amb mal peu, que va emetre el Suplement de Catalunya Ràdio el curs 2016-17. Podeu recuperar-la aquí.
 
Fa recitals de poesia arreu del país, de vegades sol, de vegades acompanyat d’altres poetes, alguns cops al costat del cantautor Cesk Freixas, o de Lu Rois. També du amunt i avall l'espectacle "L'amor fora de mapa", juntament Borja Penalba i Mireia Vives.
 
I viu. Sobretot viu.

(Si us interessa contractar-lo perquè vingui a fer un recital, una xerrada o el que sigui, poseu-vos-hi en contacte a través de la pestanya Contractació.)