Contra la llei de la selva, cinema en català

Foto

Des de temps immemorials ens han dit que la llei de la selva és una bajanada, una cosa sense sentit. Allò del fort guanya el dèbil, allò del gran és menja el petit i etcètera. Tot plegat, des que tenim ús de raó, sabem que és terrible, que és el diable, que és de societat salvatge (i selvàtica) seguir basant-nos en aquest model per tirar endavant.

Si féssim una enquesta (amb diners públics, és clar) per preguntar a la ciutadania si creuen que el país s’ha de regir per la llei de la selva és obvi que un noranta-nou coma nou per cent dels enquestats respondrien que no, que la llei de la selva, ni amb pintura. (No sé què pensar del zero coma u per cent restant, no em feu buscar insults al diccionari).

Doncs bé, ara va i la Generalitat de Dalt s’embranca a evitar que la llei de la selva sigui la que mani, i ja han aparegut els típics suposats-universalistes-suposats-liberals dient que ai, el món cal que es mogui seguint la llei del mercat. Em foten nerviós, els eufemismes. Canvieu mercat per selva i tindreu el mateix resultat.

Com que jo no crec en la llei de la selva, ni tampoc en la del mercat (perdoneu la redundància), m’agrada que de tant en tant hi hagi polítics que siguin agosarats. Com que la llei del mercat és discriminació, m’agrada que s’intenti combatre-la. Com que només un tres per cent del cinema que s’emet a la Comunitat Autònoma de Catalunya (no farem comentaris de la resta del país) és en català, m’agrada que s’intenti arreglar aquesta situació. Amb una llei? Sí, amb una llei. Amb multes? Sí, evidentment.

Els catalans som civilitzats. Els que vénen de la selva són uns altres. I cal plantar-los cara.
 


   

Comentaris


No hi ha cap comentari


Comenta

El comentari s'ha enviat correctament





Es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.