Junqueras, Tremosa i l'Eugenio

Foto

Tremosa i Junqueras, Junqueras i Tremosa: un duel apassionant. Ha començat la partida d’escacs entre els dos partits catalanistes (amb representació al parlament principatí, entenguem-nos). I com a l’acudit, hi ha una notícia bona i una de dolenta. Per quina començo? Està bé, el que vosaltres digueu: per la bona.

La bona és que els dos partits veuen que l’independentisme té mercat. I com que té mercat, com que ven, no els representa cap problema presentar dos candidats amb un perfil sobiranista obvi. Benvingut sigui, doncs, un derbi d’aquestes característiques, benvingut sigui el moment de dir que jo sóc més catalanista que tu, que jo he lluït una estelada més gran que la teva, que jo em sé els Segadors, el Virolai i el Cant de la Senyera millor que tu. Però fins aquí. Aquí s’acaba la part bona.

I la notícia dolenta?, pregunta l’estimat lector (o l’oïdor de l’acudit). La dolenta és que de dolentes com a mínim n’hi ha un parell.

Per exemple, que aquest atreviment és a les eleccions europees. Serà molt més atrevit quan optin per aquesta alternativa a les votacions per a la Generalitat, sens dubte. Però seran igual d’agosarats quan arribi aquest moment? O llavors començaran els jocs de mans? Aleshores CIU serà més Unió que no Convergència? Aleshores ERC mirarà més aviat d’esgarrapar vots al PSC i es mostrarà vacil•lant? Molt em temo que l’estil d’Obama i Zapatero s’escampa com una plaga. La política màrqueting, l’encantament de serps, el simbolisme buit, la xerrameca, guanya adeptes (i no és res personal contra els dos candidats, sinó més aviat contra les maquinàries que tenen al darrere).

I l’altra de dolenta, encara. Amb qui es presentaran conjuntament un i altre candidat? D’acord, Junqueras i Tremosa, Tremosa i Junqueras són independentistes, però... i els partits amb els quals aniran a les eleccions? Coalición Canaria ho és? Ho és la Chunta Aragonesista? Ho és el PNB? Cal que s’ultimin els pactes, però fa una mica d’angunieta, tot plegat...

I veient aquest panorama, què hem de fer, doncs, pobrets de nosaltres? Vet aquí el problema. Jo no ho sé, ho confesso. Estic desorientat. Com em passa sovint, no tinc solucions miraculoses... només dubtes, dubtes, dubtes. Ah, i també dubtes. I ganes de posar-los damunt la taula (o la pantalla) perquè hi pensem.

Si no, sempre ens queda explicar-nos un acudit millor. L’Eugenio en té de molt bons. Com aquell que diu... Senyor, doneu-me una mica de paciència... però ja!
 


   

Comentaris


No hi ha cap comentari


Comenta

El comentari s'ha enviat correctament

Es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.