Cada quatre anys, per sort!

Foto

Som afortunats, no m’ho negareu. Els Jocs Olímpics només passen cada quatre anys. Donem-ne gràcies al Senyor, oh germans. Dit això, deixeu-me cagar-me una mica en la mare que va parir les Olimpíades i en els xaiets amansits que les utilitzen per ficar-nos la banya del brau fins a la gola (entrant pel forat del cul, ja m’enteneu).

Sort que només vénen cada quatre anyets, deia, perquè si no ens convertiríem en autèntics experts de l’olimpisme i coneixeríem tots aquells espanyolets que exerciten el cos i se’n surten amb un mínim èxit. En sabríem els secrets, les marques, el calçat que utilitzen, les manies i de vegades la família i tot. País de pandereta, aquest nostre. I dic el nostre, perquè a mi el país veí me la porta com si diguéssim més aviat fluixa. País de pandereta, que obre els telenotícies i els diaris amb els èxits que ni ens van ni ens vénen (o que ni ens haurien de). Diu l’estimat Pellicer “Així que ja són vuit, oi?”, preguntant-li-ho al presentador dels esports, com referint-se a les medalles espanyoles. Vuit de què? Vuit de què? De qui?????

I així una vegada i una altra. Són símbols només, ho sé. Són banderes i són himnes. Però és una pluja fina, finíssima, que va quallant, suau, suau, i ja no cal que ens vinguin telesincus ni antenestrès; ara ja ens ho fem nosaltres solets, els mateixos fins i tot que de tant en tant demanen seleccions catalanes. I ara es diuen teletrès, i el periòdicu, i la vanguàrdia i i i. Espero que la pluja aquesta fina sols faci créixer males herbes fàcils d’arrencar, però quina por fot que no surti un arbre ferm, amb bones arrels i que quan vulguem girar la truita ja tot estigui perdut. “Val, ens rendim”, haurem de dir.

Mentrestant, poca cosa podem fer. Apagar la tele, potser, i posar-nos a llegir algun llibre. S’accepten propostes de les vostres lectures estiuenques. Molt agraït.


   

Comentaris


No hi ha cap comentari


Comenta

El comentari s'ha enviat correctament

Es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.