L'arma més dura

Foto

L’humor és una armadura. L’humor és una arma dura, molt dura. Dels meus temps d’estudiant, per exemple, recordo aquell que, davant del pànic de deixar un examen en blanc, va preferir escriure una recepta de cuina (que, val a dir, el professor mai no va saber valorar prou). N’hi va haver un altre que, en arribar a casa amb set o vuit suspesos, i quan els pares li demanaven explicacions, els va sortir amb allò tan hippie de “l’important és participar”. Tothom ha sentit a parlar d’aquell que, ja del llit de mort estant, va refusar un cigarret perquè el tabac mata, o d’aquell taquiller calb que quan arribava algun client i li preguntava si tenia entrades responia que abans sí que en tenia, d’entrades, però que mira’l ara, tot calb, tot calb...
 
L’humor és una armadura. L’humor és una arma dura, molt dura. I a Sabadell ens ha tocat per alcalde un personatge diguem que peculiar (podríem dir més coses, però no les direm –de moment), un personatge que, en principi, fa posar de mal humor. És cosa sabuda que la democràcia és la democràcia, i si gairebé el cinquanta per cent dels votants el trien... què vols fer-hi? Sí, és clar, treballar per desemmascar-lo, explicar com es (mal)gasta els diners, dir una vegada i mil allò que voldríem que fes i no fa, i aquell llarg etcètera i etcètera i etcètera que tots ja sabeu. És el paper galdós que hem de dur a terme els que sempre som a l’altra banda de la barricada.
 
Però... aleshores arriba l’humor, i la feina es fa de molt més bona gana. El mateix humor del que escriu una recepta de cuina en un examen, del que diu que l’important és participar, del moribund que no fuma perquè això mata, o del calb que abans tenia entrades. El mateix humor de al mal temps bona cara. El mateix humor, la mateixa armadura, la mateixa arma dura, que el poble sabadellenc, que ha fet aquest videoclip per no posar-se a plorar desconsoladament. És molt millor fotre-hi conyeta! És molt millor encardar-se’n! És molt millor riure! És l’arma més dura de totes.
 
 
Feu clic aquí! No us perdreu el vídeo! De veritat, val molt la pena!


   

Comentaris


No hi ha cap comentari


Comenta

El comentari s'ha enviat correctament





Es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.