A qui hauria de votar?

Foto

A qui hauria de votar? De fet, hauria de votar? Servirà d’alguna cosa? Si jo no sóc espanyol, què hi pinto introduint un vot a les urnes d’unes eleccions per decidir el president d’un país que no és el meu? O m’he de creure allò que tota la política que no fem nosaltres serà feta en contra nostra? Si és així, doncs, si vaig a votar, per quina opció em decanto? És cert que no hi ha res més semblant que un espanyol de dretes i un d’esquerres? Si tot és la mateixa merda, aleshores, quin rol he de jugar jo? Votar el menys pitjor? O votar directament el pitjor i que tot esclati d’una punyetera vegada? O votar el que voldria que fos el millor? Ben mirat, qui voldria que fos el millor? I si faig un vot en blanc? O un vot nul? Què tal si deixo escrit a la butlleta un missatge ben contundent, de reivindicació nacional? O un en contra de la tortura policial? O un missatge estúpid, de l’estil “burro qui ho llegeixi”? O em presento al col·legi electoral amb una pinça al nas com van fer els francesos no fa gaire? O vestit de torero? O d’hereu català? O de Carmen de Mairena?
 
I per què no em passo el dia a la platja (ni que sigui març) i faig veure que arribo tard per culpa d’un embús de trànsit (i així torno a casa amb la consciència tranquil·la perquè jo volia votar però...)? També podria escollir la butlleta del partit amb un nom més enrevessat, oi? O la del partit que menys opcions tingui de guanyar? Si sempre vaig a favor dels dèbils, per què ara no? I si trio un partit que algun dia m’hagi generat alguna simpatia (per remota que sigui) i m’autoconvenço que aquest cop no em defraudarà (gaire)?
 
Per què no m’oblido que la política s’ha convertit en publicitat pura i dura i jugo aferrissadament al seu joc? Anar fins al final, començar (d’una vegada) a militar en un partit i fer-me dels seus? Creure’m la mentida com un escolanet dòcil? Quin mal hi hauria? Hi ha gent que ho fa... Dir “democràcia” en veu alta tres o quatre mil cops al dia a partir d’ara? O fer de ciutadà modèlic, no involucrar-m’hi gaire, no posar en dubte res, però ser puntual al col·legi electoral el dia 9 de març, votar amb una rialla als llavis, saludar algun dels interventors i després passar un diumenge en família? O què? O què? O QUÈ?
 
M’imagino que aquestes i altres mil cinc-centes-infinit preguntes deuen passar pel cap a tots aquells que creiem que hem vingut al món per deixar-lo una mica millor de com l’hem trobat. No hi ha una resposta única a res. Tampoc a això. Però el 9 de març em mareja més que mai. Dubto amb totes cinc lletres. Però és que realment, sincerament, digueu-me a qui hauria de votar, pobre de mi.


   

Comentaris


No hi ha cap comentari


Comenta

El comentari s'ha enviat correctament





Es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.